Viața lui Pi / Life of Pi

viata lui Pi

Viața lui Pi

Aventură, fantezie, motivațional, psihologic

Pentru copii 10+

Un film extraordinar, profund și cu scene absolut magnifice ce merită vizionat cel puțin o dată în viață!

,,Viața lui Pi” este un film dramatic, de aventură realizat după ecranizarea best-seller-ului, cu același titlu, scris de Yann Martel, în regia lui Ang Lee.

„Acest film- poem, pentru  care am  doar superlative,   îmbină  în  mod  inedit  dar  fericit suspansul  brut și  cel gradat cu lirismul sublim . O aventură cinematografică epopeică , împletită cu o călătorie emoțională și spirituală inițiatică, presărată cu hopuri.” Laz Ortansa

Povestea lui Pi începe în India prin anii 1970. Fiu de proprietar de grădină zoologică iubește animalele, petrece mult timp ce ele și se încrede în acestea. Tatăl lui îi demonstrează că „Animalele nu gândesc ca noi. Oamenii care uită asta plătesc cu viața!”. Aceasta e o lecție dură pe care o primește de la tată lui. Pi este un copil, apoi adolescent care se joacă cu cuvintele, explorează

Familia lui Pi se decide să plece în Canada pentru o viață mai bună. Din păcate în urma unei furtuni puternice supraviețuiesc pe o barcă de salvare doar Pi cu câteva dintre animalele din grădina zoologică a tatălui lui: o zebră, o maimuță, o hienă și un tigru bengalez. Călătoria lor este presărată cu suspans, crime, un ghid de supraviețuire și de recunoștință pentru fiecare clipă trăită, mai ales când fiecare zi e o nouă provocare. Serile liniștite petrecute pe oceanul nesfârșit e asemenea unei enciclopedii oferind cele mai spectaculoase opere de artă oferite de natură, frumusețea și coloritul viețuitoarelor din ocean, splendoarea cerului înstelat ce veghează fiecare minut din noapte.

O furtună de proporții neașteptată devine o experiență spirituală pentru Pi, determinându-l să se supere pe Dumnezeu: „Am pierdut totul! Mă dau bătut! Ce mai vrei?”, striga Pi către cer. Cu toate acestea, el nu își pierde nicio clipă speranța.

Mesajul filmului nu e decodat oferind posibilitatea fiecărui privitor să-l interpreteze în felul lui. Acest final până nu demult nu-l agream, dar această poveste e o metaforă, cu semnificații profunde având libertatea să conștientizez trăirile, psihologia tânărului, legătura cu animalele, cu natura și să explorez transformarea spirituală. Efectele speciale sunt demențial de bine făcute!

Dacă nu era pe barcă Richard Parker, tigrul, imaginar, simbol, metaforă sau nu, Pi poate nu ar fi avut motivația, curajul de a naufragia și supraviețui timp de 227 de zile pe un ocean fără margini.

„Deşi cartea oferă mai multe detalii despre naufragiul lui Pi, filmul îţi întregeşte aceste detalii prin imagini, te ajută să ai anumite viziuni. Câştigător a patru premii Oscar, filmul „Viaţa lui Pi” îţi oferă imaginile de care ai nevoie pentru a parcurge cu uşurinţă cartea, îţi deschide orizonturile şi imaginaţia, detaliind în imagini viaţa şi miracolele de pe mare. Însă cartea te aduce mai aproape de personaje, le prezintă mai amănunţit, făcându-te să le cunoşti mai bine.” Iancu Lavinia

Trailer Life of Pi

Vă las aici 2 linkuri către 2 recenzii absolut remarcabile la adresa acestei ecranizări.

Viața lui pi în viziunea lui Laz Ortansa 

Viața lui pi după Andrei Drăgănescu

Lasă un comentariu