„Povestea viței de vie” și „Motanul încălțat”, spectacolele din weekend la Teatrul „Puck”
Micii spectatori clujeni sunt așteptați la finalul săptămânii la Teatrul de Păpuși „Puck” la spectacolele „Mese a csodálatos szőlőfáról” /„Povestea viței de vie” în regia lui Kovács Géza (sâmbătă, 3 februarie, de la ora 11) și „Motanul încălțat” după Charles Perrault, în regia lui Cristinel Nedea (duminică, 4 februarie, de la 11 și 12.30, precum și marți, 13 februarie, de la ora 17).
Spectacolul „Mese a csodálatos szőlőfáról”/ „Povestea viței de vie”, dedicat memoriei regizoarei Kovacs Ildiko, este cea mai recentă premieră de la Teatrul „Puck”.
Personajele ne duc la granița dintre trecut, prezent și viitor, într-un oraș și într-una dintre curțile sale interioare, unde crește o viță de vie magnifică, inspirată de una reală, cea care crește și acum în curtea Teatrului „Puck”. Curtea are și un rege, Tóbiás, iar regele are o fiică frumoasă, pe nume Lelkecske, al cărei cântec aduce bucurie în fiecare inimă. Tóbiás este invidiat de toate regatele din jur, dar și de temutul împărat Csaó, care este hotărât să pună mâna pe aceste două comori. Din fericire, la curte exista un tânăr curajos, elevul Zsiga, care era pregătit să o salveze pe prințesă.
Distribuție: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, Kötő Áron, Mostis Balázs, Patka Ildikó, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Szűcs Tamás.
Spectacolul este prezentat în limba maghiară, durează aproximativ 55 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Spectacol cu multă muzică
De asemenea, duminică, 4 februarie, de la orele 11 și 12.30, cei mici sunt așteptați la spectacolul „Motanul încălțat”, în regia lui Cristinel Nedea.
Povestea clasică a Motanului încălțat este reinterpretată, propunerea regizorului Cristian Nedea respectând rețeta unui love story, dar unul pisicesc prin excelență.
„Pentru Motanul încălțat, lumea e doar un decor și oamenii sunt doar o figurație necesară. Întreaga relație cu stăpânul este văzută aici ca o simplă unealtă a îndeplinirii destinului pisicesc. Și cum ar putea fi altfel, când pisica se îndrăgostește?”, subliniază regizorul.
Distribuția și interpretarea muzicală: Ionuț Constantinescu, Ion Iurcu și Iulian Lungu.
Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, iar ilustrația muzicală de Ion Iurcu.
Coordonarea muzicală: Arona Bogdan.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.
Cum se achiziționează biletele
Biletele se pot achiziționa online, după cum urmează:
Pentru spectacolul „Mese a csodálatos szőlőfáról” /„Povestea viței de vie”, de sâmbătă, 3 februarie, de la ora 11:
Pentru spectacolul „Motanul încălțat”, de duminică, 4 februarie, de la ora 11
Pentru spectacolul „Motanul încălțat”, de duminică, 4 februarie, de la ora 12.30
Pentru spectacolul „Motanul încălțat”, de marți, 16 februarie de la ora 17
De asemenea, în limita locurilor disponibile, se pot achiziționa bilete și de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.
Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică va costa 48 de lei pentru adulți, 24 de lei pentru pensionari și 12 lei pentru preșcolari, elevi și studenți. De asemenea, biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri va costa 10 lei pentru copii, elevi, studenți (tarif redus cu 75%), pentru pensionari 20 de lei (tarif redus cu 50%), iar pentru adulți 40 de lei.
Spectatorii sunt rugați să ajungă cu 15 de minute înainte de ora de începere a spectacolului.
Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.
Nu sunt comentarii