𝐂𝐚𝐬𝐞𝐥𝐞 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 î𝐧 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫

În centrul Clujului, pe Bulevardul Eroilor la instalația 10×10 se desfășoară o expoziție inedită, cu un oraș sustenabil, un oraș al viitorului, cu case fantastice, imaginate de copii.

Expoziția în aer liber cuprinde 31 de lucrări ale elevilor clasei a IV-a B de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, care au urmat cursul „De-a arhitectura în orașul meu”, în anul școlar 2021-2022.

Lucrările sunt imaginate de copii cu vârsta de 10-11 ani și reprezintă case fantastice realizate în desen sau colaj de tehnici de desen. Desenele micilor arhitecți sunt transformate în imagini tridimensionale, pentru a surprinde cât mai bine realitatea.

Expoziția „Case de vis fantastice” este accesibilă publicului larg până în 15 mai 2023. Evenimentul este organizat de Beyond visual arts Gmbh în parteneriat cu Asociaţia De-a Arhitectura și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT).

Cursul „De-a arhitectura” este opțional și gratuit în școli și îi învață pe copii cum să exploreze orașul într-o manieră creativă.

Te invit într-o călătorie magică în orașul sustenabil construit din case altfel, ce aparțin viitorului.

Leave a comment