𝐉𝐮𝐜ă𝐫𝐢𝐢 𝐬𝐚𝐮 𝐜ă𝐫ț𝐢?

Î𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐞𝐧𝐢 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐫𝐢 𝐀𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐬𝐚𝐮 𝐏𝐚𝐬𝐢𝐯𝐞?

Dar cum îi explici copilului această diferență?

❓Ce le diferențiază pe persoanele independente financiar de celelalte? Persoanele educate financiar acumulează active, pe când ceilalți cumpără pasive și le consideră active. Robert Kiyosaki, părintele educației financiare, consideră că a face diferența între active și pasive este cel mai important pas însprea mult râvnita independență financiară.

𝗖𝗲 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃𝗲𝗹𝗲? 𝗖𝗲 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝗽𝗮𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝗲?

Activele sunt lucruri pe care dacă le avem ne aduc bani. Pe când pasivele sunt lucruri pe care dacă le avem, ne mănâncă bani. De exemplu, o mașină este un pasiv dacă o folosim în scop personal. Pentru aceasta trebuie să plătesc combustibil, reparații și alte cheltuieli ce pot să mai apară. În schimb dacă închiriez aceeași mașină și câștig bani de pe urma ei, aceasta devine un activ pentru că îmi produce bani. Oamenii care au succes financiar se concentrează ca să aibă cât mai multe active.

Dar haide să facem acest lucru ușor de înțeles pentru copiii noștri.

🙋‍♀️ 𝐒ă î𝐧𝐯ăță𝐦 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐣𝐨𝐚𝐜ă!

Îți punem la dispoziție o 𝕗𝕚șă 𝕕𝕖 𝕝𝕦𝕔𝕣𝕦 prin care copilul tău alături de tine poate pune în practică informațiile pe care le-a învățat cu privire la ACTIVE și PASIVE.

Link către fișa de lucru: aici.

Un proiect împreună cu Profit Point Romania.

Leave a comment