„”𝐍𝐮 𝐬𝐮𝐧𝐭𝐞𝐦 𝐏ă𝐫𝐢𝐧ț𝐢 𝐏𝐞𝐫𝐟𝐞𝐜ț𝐢!”, 𝐮𝐧 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝐧𝐨𝐭𝐚 𝟏𝟎 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐌𝐢𝐫𝐞𝐥𝐚 𝐑𝐞𝐭𝐞𝐠𝐚𝐧 ș𝐢 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚ț𝐢𝐢 𝐞𝐢!

„”Nu suntem Părinți Perfecți!”, un eveniment de nota 10 pentru Mirela Retegan și invitații ei!

Pe scenă a avut loc nu o conferință plictisitoare cu multe prelegeri pentru părinți, ci un spectacol amuzant, cu exerciții practice și povești din copilăria invitatilor, în care o parte din invitați își expuneau propriile povești și reprezentau societatea și pe de altă parte psihologii Psiholog Dr. Raluca Anton și Gáspár György analizau situațiile expuse și veneau cu o serie de sfaturi bine documentate sau din experiența de cabinet.

Și când auzi că situațiile sunt asemănătoare cu ale tale, nu ai cum să nu te emoționezi. Rolul de părinte este unul responsabil, cu multe provocări.

Am notat pentru voi câteva sfaturi:
Fiecare copil are un stil diferit de parenting. Modele sunt bune dar să nu intrăm în papucii persoanei respective.

Dacă copilul este agresiv, nu comportamentul lui trebuie dus la psiholog, ci contextul de viață trebuie reorganizat.

Dacă se spune că e nevoie de un sat întreg pentru a educa un copil, tot așa e și pentru un adult să fie ajutat să devină un părinte bun.

E OK să fim imperfecți! E ok să greșească copilul! Dar e nevoie de curaj să îi stai alături să își ia pedeapsa.

Când situația scapă de sub control, noi, părinții avem tendința de a le ține prelegeri copiilor. Copilul intră pe modul Off, nu aude nimic și rămâne cu impresia că este vorba despre el. De aceea trebuie să învățăm să ne verbalizăm emoțiile și să îi spunem că suntem obosiți sau am avut o zi grea! Dar un copil nedreptățit de ce credeți că are nevoie? Tot ce are nevoie atunci e de o 🤗 îmbrățișare!

☀️ Scopul conferinței a fost una caritabilă, de strângere de fonduri pentru copiii internați în secțiile de oncopediatrie.

🐞 Adu o bucurie copiilor bolnavi de cancer și susține campania Fundația Zurli donând prin 𝐦𝐞𝐬𝐚𝐣 𝐥𝐚 𝟖𝟖𝟒𝟓 𝐜𝐮 𝐭𝐞𝐱𝐭𝐮𝐥 “𝐀𝐂𝐀𝐒𝐀”.

O prezentare emoționantă care mi-a reamintit să fiu recunoscătoare pentru familia mea, pentru sănătate și lucrurile frumoase din viața mea.

Leave a comment