Recomandare de filme de vizionat acasă

filme

Cum apreciați timpul petrecut în fața televizorului? Aveți un obicei de a viziona filme cu copiii acasă? Vineri seara sau doar în vacanță?

Clujul Copiilor recomandă două filme adresate copiilor mai mici dar și adolescenților.

Under wraps (8+)

Genul: comic, aventură

Under Wraps este un film original Disney Channel, un remake al filmului din 1997 cu același nume.

Povestea are loc cu câteva zile înainte de Halloween, când o gașcă de prieteni de 12 ani reînvie accidental o mumie descoperită în subsolul unui vecin, pe care o numesc Harold. Trec printr-o serie de aventuri comice fiind sub presiunea de a returna mumia la locul de odihnă înainte de miezul nopții de Halloween. Pe parcurs gașca scapă de un grup de criminali care aveau de gând să vândă mumia celui mai bun ofertant. Când Harold este inevitabil capturat, prietenii trebuie să se unească pentru a face față criminalilor și a-și salva noul prieten.

Un film simpatic, comic, de aventură cu puțină istorie asupra mumiilor. Puțin horror pentru cei neobișnuiți cu straiele mumiei.

 

 

Trailer 

 

Three Thousand Years of Longing – 3000 de ani de dorință (2022) (15+)

Genul: dramă, fantezie, romantic

Alithea e povestitoarea filmului, o savantă ce călătorește de obicei singură fiind pasionată de legende, mituri și basme. Călătorește la Istanbul pentru o conferință și găsește într-un bazar o sticlă străveche care conține un Djinn puternic sau duhul magic jucat de Idris Elba. El îi oferă trei dorințe, dar ea este sceptică și se teme de intențiile lui. Ea este calculată în ceea ce înseamnă exprimarea dorinței și pe măsură ce încep să se cunoască, el îi dezvăluie povești din viețile lui anterioare, de la Regina Saba la Imperiul Otoman. Suntem purtați într-o călătorie fantastică, cu secvențe fermecătoare, abundă de peisaje mitice splendide, cu o coloristică fabuloasă, costume superbe care m-au cucerit pe loc.

Alithea își dă seama curând că Djinnul este mai mult decât o ființă magică, el este un martor al istoriei și un iubitor de povești.

Ce se va întâmpla dacă ea își pune o dorință?

 

Trailer

 

Un film fascinant, original, întortocheat, profund, despre legende și ființe mitologice. Pentru unii va fi un simplu film, iar alții îi vor înțelege substratul. E un film despre încredere și despre trădare. Despre senzualitate și iubire pură. Despre  sensul vieții sau inexistența acesteia. Despre prezent când avem cel mai înalt progres din istorie, dar și cel mai mare regres în mentalitate.

Este despre sensul existenței sau despre lipsa totală a scopului vieții. E despre dorințe și visuri neîmplinite. E despre alegeri!

Aștept părerea ta după ce le vizionezi.

Ce filme bune ați văzut în această vacanță?

Lasă un comentariu