Sânzieni în câmpul de lavandă

Pentru familia mea, plimbările în aer liber sunt un mod de a ne reîncărca bateriile pentru o nouă săptămână de muncă. Copiii zburdă, își consumă energia în aer liber, cântă,  în timp ce noi, părinții, zâmbim copilăriei. De multe ori revenim în locurile în care ne-am simțit bine, dar ne place și să încercăm destinații noi din apropierea Clujului, orice ieșire de relaxare vine ca o recompensă mult așteptată.

Și pentru că suntem la început de sezon de lavandă înflorită, vă recomand plimbări de relaxare în lanurile de lavandă. Sunt atât de multe motive să dai o fugă până la lavandă!

  • Poți să îți culegi singur buchetul de lavandă
  • Poți să savurezi o limonadă rece de lavandă sau una clasică
  • Ești înconjurat de mireasma lavandei, ceea ce aduce beneficii asupra minții tale, te relaxează, aduce bună dispoziție, fericire, uiți de griji
  • Ne bucurăm de decorațiunile pregătite cu grijă de proprietarii de lavandă pentru a ne face fotografii cât mai reușite
  • Copiii sunt cei mai fericiți, descoperă insectele, poate au ocazia să vadă și o șopârlă, strigă de bucurie, cântă în aer liber
  • Poți încerca un masaj de relaxare cu ulei de lavandă
  • Pentru o experiență unică poți să petreci noaptea într-un cort de tip Glamping în mijlocul lanului de lavandă sub strălucirea miilor de stele.

Ziua de Sânziene este magică și o sărbătorim în 24 iunie. Asta pentru că s-ar deschide porțile cerului, iar dorințele se împlinesc. Ce-ar fi să vă puneți o dorință dintr-un loc liniștitor, în mijlocul lavandei, învăluiți de nuanțe de mov și verde?! Această zi coincide și cu Ziua Iei, cămașa tradițională românească. Pentru zile de relaxare și stop timpului, toți cei care doresc să se relaxeze o pot face în lanurile cu lavandă.

 

Clujul Copiilor vă recomandă câteva grădini de lavandă atracții pentru iubitorii de lavandă și natură, dar și pentru pasionații de fotografie.

Country Living Farm din Cojocna

În 8-9 iulie vom sărbători a patra ediție Lavender days Cojocna. Să vă bucurați de aer liber, mireasma florilor de lavandă, să culegeți propriul vostru buchet, să savurați o cafea sau o limonadă. Bineînțeles vom avea și bunătăți culinare tradiționale. Veți avea posibilitatea să vă programați ședințe foto profesionale, sau să vă bucurați de un masaj de relaxare cu ulei de lavandă în lanul de lavandă (locurile sunt limitate), sau de o ședință de yoga. Serile de weekend vor fi si mai speciale, cu muzică, foc de tabără, și cinema în aer liber. Pentru o experiență și mai unică, puteți petrece noaptea într-un cort de tip Glamping în mijlocul lanului de lavandă sub strălucirea milioanelor de stele (este necesară rezervare, locurile sunt limitate).

Prețul de vizitare a fermei este de 20 ron, iar cei care doresc să se răcorească în bazinul cu apă sărată vor achita o taxă de 20 de ron în plus.

Orarul evenimentului:
Sâmbătă (08.07.2023.) de la ora 10:00 până la ora 22:00
Duminică (09:07.2023.) de la ora 10:00 până la ora 19:00.

Producător local de lavandă și decorațiuni handmade cu flori de lavandă.
O vorbă destul de actuală cică ar spune: „să ne plimbăm unde WiFi-ul este slab”, iar noi am mai adaugă următoarele: „ca să ne putem (re)întâlni cu noi înșine” 🤭
💜 Ei bine, la Lavandă Triteni avem de toate:
✅ aici veniți, trăiți, vă bucurați și deconectați
✅ iar când revine semnalul complet la telefon, postați toate pozele minunate pe care le-ați făcut
✅ și creați cu ele un album cu amintiri care să dureze o eternitate
Intrare Gratuită
23 iunie – 9 iulie, zilnic între orele 10:00 -21:00
✅ Locație: Tritenii de Jos, Cluj

Grădina cu lavandă Cluj

a luat naștere în primăvara anului 2016, în satul Fundătura, Iclod, jud. Cluj Proprietarii vă pun la dispoziție atât uleiuri esențiale, cât și apă de lavandă, sare, săpunuri.

Lavanda Lola

În comuna Bonțida din județul Cluj veți putea găsi una dintre primele plantații de lavandă din Transilvania, înființată în 2010. Se întinde pe 13.000 metri pătrați și e formată din peste 50 de soiuri de lavandă.

În acest weekend 23-25 iunie și în perioada 30 iunie – 2 iulie se desfășoară editia a 5-a să vă umpleţi sufletul cu parfum de lavandă intr-un decor cu aroma de Provence!
Ce aveţi nevoie?
Doar de voie bună şi dorinţa de a petrece o zi în lanul Lavanda Lola de 1 hectar cu lavandă din comuna Bontida!
Taxa de intrare este de 10 lei/persoană si se va achita direct la fermă.

Miresme de lavandă

Cultură de lavandă în satul Dezmir, județul Cluj 💜 Buchete și produse derivate din lavandă

Levendulas

Cultură de lavandă din Căpușu Mare, jud. Cluj. Programări la 0740 083 052

Lavender Farm, Cojocna

Un loc de poveste, cu aproximativ 8000 de tufe și 5000 de butași de lavandă.

Prin preajma Clujului găsiți și alte lanuri minunate de lavandă, pregătite să întâmpine turiști din toate colțurile țării.

La Rue de Lavande

Printre numeroasele locuri unde puteți vizita lanuri de lavandă se află și plantația din satul Badon, județul Sălaj. Această plantație înflorește mai târziu (cam la 2-3 săptămâni după celelalte) din cauza soiului. Familia se ocupă atît de lanul de lavandă, cât și de diferitele produse rezultate din lavandă, cum ar fi aranjamente, uleiuri, coșulețe, perne cu lavandă, săpunuri, creme, sirop și lichior. Se poate vizita oricând, cu condiția ca familia respectivă să fie anunțată înainte.

Biolavanda

Festivalul Biolavanda 2023 se va desfășură între 7- 9 iulie in loc. Delureni, com. Urmeniș, jud. Bistrița Năsăud . Biolavanda se va transformă într-un tărâm de poveste, plin de culoare si parfum iar atmosfera va fi întregită de decoruri alese și muzică relaxantă.

Tărâmul Lavandei

Cel mai frumos câmp cu lavandă din România, vă așteaptă zilnic, din 17 iunie până în 9 iulie 2023, intre orele 9 – 21! Locatia: Mădăraș, la aproximativ 20 km de Târgu Mureș, jud. Mureș.
Pe o suprafață de 50.000 metrii pătrați (cât 10 terenuri de fotbal) vă întâmpinăm cu peste 10 decoruri pentru fotografii, un stand cu produse pe bază de lavandă, mâncare tradițională, cafea cu lavandă, ciocolata cu lavanda, popcorn, vată de zahăr, băuturi răcoritoare, etc. Fiecare participant cu vârsta de peste 12 ani sa achiziționeze un buchet de lavandă (de la producător) în valoare de 15 lei la punctul de intrare de langa lavanda. In acest cost aveti inclusă și parcarea gratuita pentru toata ziua, accesul la decoruri in lanul cu lavanda, standurile cu produse, acces in zona picnic si relaxare.

Country Living Farm, Cluj

 

Lasă un comentariu