5 idei de mărțișoare handmade practice și ușor de confecționat împreună cu copilul tău

martisor

5 idei de mărțișoare handmade practice și ușor de confecționat împreună cu copilul tău

Dăruiește persoanelor dragi din viața ta mărțișoare originale și demonstrează-le cât de creativ ești! Implică-l pe copil în astfel de activități ce au ca scop dezvoltarea imaginației, a motricității fine, fiind un timp antiplictiseală, menit să ofere copiilor alternative la petrecerea timpului pe gadegturi. Pentru că îmi place primăvara și ador obiceiul de a oferi mărțișoare, dar nu doresc să investesc în mărțișoare chinezești confecționate din plastic, încerc să îmbin o activitate craft cu timpul de conectare alături de copilul meu. Astfel, cu câteva zile înainte de 1 martie, pregătim pentru bunici, educatoare, învățătoare și alte prietene, mărțișoare handmade, ideal reciclabile sau refolosibile.

Cele mai simple și rapide modele de mărțișoare realizate de copii acasă cu ajutorul părinților le găsești în propunerile de mai jos.

Mărțișor handmade din fetru

Materiale:

Fetru de 2-3 culori

Mărgeluțe, perluțe

Foarfeca

Lipici, pistol de lipit

Ață și ac

Hârtie alba

Creion simplu

Ac de siguranță

Șnur alb roșu

martisor fetru

martisor fetru

Fetru este un material ușor de mânuit de către oricine, chiar și de către copiii cu vârste mai mici. Se găsește în toate culorile și mai nou chiar și cu printuri de primăvară, cu animale, plante sau flori. Ia o coală de hârtie și desenează  o floare sau o casă. Decupează formele. După care, așezi rezultatul final pe fetru și decupezi cu o foarfecă atent conturul formei. La modelul rezultat adaugi mărgele, sau perluțe, nasturi, pe care le poți lipi sau coase. Pe spatele mărțișorului coase un ac de siguranță, adaugă tradiționalul șnur alb roșu și iată că avem primul mărțișor handmade.

Mărțișor handmade din hârtie

Materiale

Hărtie simplă și cartonată colorată

Sclipici

Perluțe, mărgele, nasturi

Foarfecă

Lipici

Perforator

Ac de siguranță / ac de broșă

Șnur tradițional alb roșu

martisor hartie

martisor hartie

Aceste mărțișoare din hărtie pot fi realizate chiar și de cei mai mici copii, deoarece nu presupun un nivel prea mare de efort. Din contră, sunt chiar foarte simplu de realizat. Mai mult, părinții pot interveni ori de câte ori consideră că micuțul ar putea avea nevoie de ajutor.

Desenează forma dorită pe hârtia colorată, de recomandat pe carton. În funcție de modelul pe care îl dorești trebuie să alegi și nuanțele. Următorul pas este să decupezi cu o foarfecă forma respectivă. Flori sau forme geometrice. Pentru un efect mai deosebit, decupează floarea sau formele de dimensiuni mai mici și suprapune hârtia peste formele deja decupate, mai mari, după care coase sau lipește în mijloc un nasture sau o perlă. De asemenea, nu uita de șnurul tradițional!

Pentru mărțișoare de efect te poți folosi de perforatorul cu modele, cum ar fi formă de fluture, floare sau altele preferate de tine, ușurându-ți altfel procesuld e creație.

Mărțișor handmade din fimo / plastelină

Materiale:

Fimo/ plastelină

Carton colorat

Șnur tradițional

Lipici/ silicon

martisor fimo

martisor fimo

Fimo și plastelina sunt materiale îndrăgite de copii, fiind ușor de folosit de cei mici, având chiar posibilitatea să creeze, cu ușurință, diverse forme. Creativitatea și degețelele talentate vor crea minunății cum ar fi o floare, o inimă, un fruct, un animal sau orice altceva. Pentru a-i fi mult mai simplu, poate folosi un șablon. Cu pasta fimo se lucrează ca și cu plastelina dar acest material este mult mai flexibil și dintr-o bucățică mică de material se pot crea zeci de mărțișoare. Nu uita că acest material trebuie uscat la cuptorul preîncăzit timp de 20 min la 180 grade.

La final, mărțișorul obținut trebuie lipit cu ajutorul unui produs special pe o bucată de pânză sau un carton și, bineînțeles, atașat șnurul tradițional.

Mărțișor din materiale naturale sau reciclabile

Materiale

Paste, macaroane, nasturi, scoici

Perle

Vopsele,

Pensulă

Lipici sau silicon

Carton colorat

Șnur alb roșu

martisor scoici

martisor scoici

Pe un carton decupat în forme geometrice lipește o scoică sau un nasture sau o macaroană vopsită. Imaginația ta și a copilului e ca un ocean întins din care poți scoate cele mai spectaculoase idei. Crează flori, frunze, bijuterii din materiale rămase de la accesorii sau strânse de-a lungul anilor.

Aceste mărțișoare vor fi cele mai originale.

 

Mărțișor din quilling

Hărtie de quilling

Foarfecă,

Ac de brosă

Pistol de lipit sau lipici

Șnur tradițional

martisor trifoi

martisor trifoi

Mărţişorul lucrat cu drag și răbdare în tehnica „quilling” cu întăritură de carton, poate fi oferit ca atare sau purtat în piept. Tehnica se învață super ușor, îndemânarea vine pe parcurs ce tot exersezi. Tehnica constă în simpla răsucire a hărtiei de quilling care poate fi strânsă între degete sau lăsate mai larg în funcție de forma dorită. După ce avem rpima formă se lipește pe carton. Apoi se adaugă următoarele forme pentru a realiza mărțișorul frunză de trifoi sau broscuțe, acestea fiind cele mai simple. Această tehnică se recomandă pentru copiii mai măricei d ela 8 – 9 în sus, chiar și pe adolescenți îî relaxează.

Sper ca aceste idei creative să vă aducă bucurii și să vă conectați într-un mod benefic.

Care dintre modelele de mărțișoare de mai sus îți place și pe care o alegi să o confecționează alături de copil?

Fii creativ și lasă-te purtat de magia primăverii, inspiră-te din natură și din iubirea pentru viață.

Lasă un comentariu