Acupresiunea este o practică care presupune aplicarea presiunii pe anumite puncte ale corpului pentru a promova starea de bine. La copii, aceasta poate fi folosită pentru a calma, relaxa sau pentru elibera stresul/anxietatea.
Acupresiunea poate aduce o serie de beneficii pentru copii:
1. Reduce stresul și anxietatea: Aplicarea ușoară a presiunii pe anumite puncte poate ajuta la reducerea nivelului de stres și anxietate la copii, oferindu-le o senzație de calm și relaxare.
2. Îmbunătățește somnul: Tehnicile de acupresiune pot îmbunătăți calitatea somnului la copii, ajutându-i să se relaxeze și să adoarmă mai ușor.
3. Alină problemele digestive: Presiunea aplicată pe anumite puncte poate ajuta la ameliorarea disconfortului gastric, cum ar fi durerile de stomac sau greața la copii.
4. Sprijină sistemul imunitar: Anumite puncte de acupresiune sunt asociate cu întărirea sistemului imunitar, ceea ce poate ajuta copiii să facă față mai bine infecțiilor și bolilor.
5. Îmbunătățește concentrarea: Acupresiunea poate contribui la îmbunătățirea concentrării și a atenției la copii, oferindu-le un sentiment de echilibru și claritate mentală.
1. Punctul Yin Tang (Centrul Celor Trei Mile): Situat între sprâncene, în mijlocul frunții.
Aplicarea unei ușoare presiuni sau masaj aici poate calma și relaxa copilul, diminuând anxietatea,stresul și ameliorând durerile de cap. In plus, poate ajuta copilul să adoarmă.
2. Punctul He Gu (Poarta Surâsului):
Acest punct se găsește pe spatele mâinii, între degetul mare și arătător, în pliul în care se unesc degetele. Stimularea acestui punct poate ajuta la reducerea durerii și a stresului în general.
3. Punctul Zu San Li (Punctul a 36-a Picătură): Localizat la aproximativ patru degete sub rotula exterioară, pe partea exterioară a piciorului.
Masajul sau presiunea aplicată aici poate sprijini sistemul imunitar și poate contribui la menținerea sănătății generale.
4. Punctul Bai Hui (Punctul Sutei de Întâlniri): Acest punct se găsește pe partea de sus a capului, în linie dreaptă cu vârful urechilor.
Stimularea acestui punct poate fi benefică pentru relaxare și pentru a calma mintea, dar si pentru mai multa concentrare.
5. Punctul Feng Fu (Palatul Vântului): Situat la baza craniului, în partea din spate a gâtului.
Atingerea sau aplicarea presiunii ușoare aici poate ajuta la reducerea stresului, a anxietății și poate ameliora durerile de cap.
Cum lucrăm aceste puncte?
– Aceste puncte se lucrează in serii de presiune : 30 de secunde presiune-30 de
secunde pauza. Se repeta de 3-4 ori.
– Aceste puncte se pot si tapota (ciocani) timp de 1 minut fiecare.
Sper sa iti aducă mult folos acest material!
Articol scris pentru Clujul Copiilor de Alexandra Sava – Terapeut EFT pentru mame și copii
Email : savaa9078@gmail.com
Nu sunt comentarii