Știi ce trebuie să faci atunci când copilul tău nu se simte bine?

Sfaturi medicale telefonice

Știi ce trebuie să faci atunci când copilul tău nu se imte bine?

Unde suni pentru urgențe pediatrice?

În momente de îndoială și îngrijorare, indiferent că miezul nopții sau ești în vacanță, dacă micuțul tău se simte rău poți să te sfătuiești prin call center pediatric cu medicii pediatri de la centrele ALOPEDI, pEDITEL sau TOXAPEL

ALOPEDI 0364 917

  • Serviciul telefonic 24/7 pentru urgențe pediatrice ALOPEDI este gratuit și s-a înființat din dorința medicilor din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napocade a veni în sprijinul părinților cu un sfat medical telefonic, evitându-se aducerea copilului în serviciul de urgență, de obicei aglomerat, cu copii cu diverse probleme medicale.
  • La numărul de telefon 0364 917răspunde unul dintre cei 30 de medici ai spitalului cu pregătire în domeniul pediatrie și medicină de urgență, ce au urmat un program de pregătire medicală specifică triajului telefonic, cu abilități de comunicare, consiliază părinții și le oferă sfatul medical adecvat stării copilului.
  • Deoarece call centerul se desfășoară la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, medicii au obținut acordul Ministerului Sănătății pentru funcționarea acestui serviciu în cadrul spitalului, finanțarea liniei de gardă făcându-se de la bugetul de stat. Numărul de telefon este un număr cu tarif normal, putând fi accesat din orice rețea pentru a facilita accesul părinților la sfaturi medicale primite din partea specialiștilor Spitalului de Copii.
  • Pentru susținerea proiectului ALOPEDI poți direcționa impozitul pe venit.

PEDITEL 1791

  • Serviciul PEDITEL 1791 este un program național și internațional de asistență medicală pediatrică gratuită, prin telefon, în regim non stop, pentru fiecare copil din România, oriunde s-ar afla în lume prin apelarea la numerele +40377771111 (național și internațional), 1791 (național Vodafone, Orange, Telekom) și *1791 (național Digi fix și mobil).
  • Sau la un apel distanță: 0210910 – apel cu tarif normal, se consumă minute în orice retea fixă și mobilă din România.
  • Împreună, putem susține Fundația PEDITEL în misiunea lor nobilă de a oferi asistență medicală și liniște în inimile părinților din România. Poți dona lunar „abonându-te” și contribuind cu doar 2 euro. Tot ce trebuie să faci este să trimiți un SMS cu textul „DOCTOR” la 8845 și vei aduce speranță și ajutor în fiecare lună. Sau dacă ești salariat, completează online formularul 230 și donezi 3,5% din impozitul pe venit.

 TOXAPEL  (021) 210.61.83 sau (021) 210.62.82

  • TOXAPEL este un serviciu telefonic înființat în anul 1999 de către departamentul de Toxicologie al spitalului pentru copii Grigore Alexandrescu din București pentru a ajuta și informa părinții/bunicii/mătușile cum să acorde primul ajutor copilului care a ingerat o substanță toxică.
  • Serviciul TOXAPEL vă stă la dispoziţie 24 de ore din 24 la numerele de telefon(021) 210.61.83 sau (021) 210.62.82. pentru a vă acorda informații asupra modului în care trebuie acordat primul ajutor până la sosirea salvării sau până la prezentarea la spital. Numerele de telefon sunt cu tarif normal Romtelecom.
  • Prima jumătate de oră este esenţială în cazul celor mai multe intoxicaţii. Tratamentul pe care vi-l vor indica specialiştii TOXAPEL va determina o însănătoşire mult mai rapidă decât un tratament efectuat după două ore de către un medic.

Ce trebuie să ştii în momentul când apelezi serviciul TOXAPEL?

  • Numele exact al toxicului
  • Vârsta copilului
  • Ora probabilă la care s-a intoxicat copilul
  • Cantitatea de substanţă ingerată

𝟬𝟳𝗔𝗟𝗔𝗣𝗧𝗔𝗥𝗘 0725278273

  • Call-centerul 07ALAPTARE este o linie telefonică operată de un grup de consultanți în lactație, care are ca scop educarea și informarea părinților în alăptare.
  • Proiectul Caravana 07ALAPTARE lansat în 2015 are ca obiectiv educarea viitorilor sau proaspeților părinți cu privire la alăptare, purtarea bebelușilor, diversificare și adaptarea la viața cu un copil din punct de vedere psihologic.
  • Donații

 

Salvează numerele!

În cazul unei urgențe medicale recomandăm întotdeauna apelarea serviciului de urgență 112 sau să te adresezi Unităților de Primiri Urgențe.

 

Tu ai apelat vreodată la unul dintre aceste servicii telefonice pediatrice?

 

 

Lasă un comentariu