Alege tabăra potrivită copilului tău

Cu siguranță, vara este perioada preferată și mult așteptată, mai ales de copii și tinerii pentru o binemeritată pauză de odihnă, lectură și activități de vară.
🧐 Studiile arată că taberele pot fi pentru copii experiențe pozitive pentru maturizarea copiilor, aceștia întorcându-se de acolo mai independenți, mai încrezători și mai sănătoși.
Dr Gabriella Bondoc, medic primar psihiatru:
„De peste 150 de ani, de când există tabere, acestea au influențat pozitiv viețile a milioane de copii. Au reprezentat si reprezinta un ritual de tranziție spre maturitate. Deși locația și obiectivele pot să difere, acestea împărtășesc principii de bază, precum: conectarea cu natura; experiența de a trăi într-un grup mare (de cele mai multe ori prima de acest tip din viața copilului); dezvoltarea personală și dobândirea de noi abilități.
Pentru mulți dintre noi, taberele erau cea mai bună perioadă a anului. Pentru că era singura ocazie să „ne facem de cap”, fără supravegherea părinților sau a profesorilor. Dar în prezent, din ce în ce mai mulți părinți sunt reticenți în a-și trimite copiii singuri în astfel de aventuri.” sursa: clinica-hope.ro
Clujul Copiilor vă recomandă cu încredere câteva tabere mai deosebite urbane dar și la munte organizate de centre educaționale sau asociații sportive din Cluj:
  • 𝐓𝐚𝐛𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥ă 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 ș𝐢 𝐚𝐝𝐨𝐥𝐞𝐬𝐜𝐞𝐧ț𝐢! by DuAct– Prin Atelierele de Teatru și Improvizație aflăm secretele care aduc la viață un personaj de teatru, îi vom explora lumea și ni-l vom însuși, creându-i o nouă poveste.
  •  𝐏𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐏𝐫𝐢𝐞𝐭𝐞𝐧𝐢𝐞𝐢 î𝐧 𝐋𝐮𝐦𝐞𝐚 𝐀𝐧𝐢𝐦𝐚𝐥ă by Hotel Ham Ham – O îmbinare perfectă între activități interactive, aventuri în aer liber și lecții educative despre animale și prietenia cu acestea.
  • 𝐓𝐚𝐛𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮, 𝐚𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐥𝐦, 𝐟𝐨𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐞 ș𝐢 𝐟𝐢𝐥𝐦 by Artify Academy Cluj-Napoca. Prin aceste tabere dorim să promovăm cultura în rândul tinerilor și să îi apropiem de tot ce înseamnă actul artistic.
  • 𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐕𝐚𝐜𝐚𝐧ță (𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐮 𝐩ă𝐩𝐮ș𝐢) 𝐜𝐮 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐢𝐨 𝐈𝐦𝐩𝐫𝐨 by Studio Impro Kids Vom învăța despre zeii și eroii din mitologiile lumii, construind păpușelele din lingură de lemn sau poliester sau coaja de ou.
  • 𝐓𝐚𝐛ă𝐫ă 𝐝𝐞 𝐌𝐮𝐳𝐢𝐜ă ș𝐢 𝐒𝐩𝐨𝐫𝐭 by Andreea Șilochi – Music Haven Îmbinăm muzica cu sportul pentru o experiență de învățare și autocunoaștere prin ateliere distractive și potrivite vârstei copiilor.
Dacă ești interesat de alte tematici privind activitățile de vară pentru copii din Cluj te invit să vizitezi pagina https://clujulcopiilor.ro/category/tabere/ și să alegi tabăra potrivită copilului tău. La Cluj găsești tabere urbane pe diverse tematici și la bugete mai mult decât rezonabile.
𝐓𝐮 𝐮𝐧𝐝𝐞 ț𝐢-𝐚𝐢 î𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐬 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥𝐮𝐥 î𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭ă 𝐯𝐚𝐫ă? 𝐍𝐞 𝐩𝐨ț𝐢 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐨 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐞?
Dacă bugetul nu-ți permite o tabără pentru copilul tău, îți recomand câteva idei cum să-l ții ocupat acasă și în același timp să-i oferi o vacanță de neuitat!
––––––––––––––
🔰 Follow Clujul Copiilor pentru a fi la curent cu evenimentele de peste vară din Cluj și din împrejurimi.

Lasă un comentariu