Interviu cu Oana Pop, administrator centru de echitație Revolution Outdoors

Cu ce ne mai umplem timpul dacă vacanța ne-o petrecem în Cluj? Ne-am gândit să facem o vizită centrului de echitație Revolution Outdoors pentru o scurtă prezentare a căluților și a echipei care o coordonează, cu intenția de a vă determina să vă relaxați și să vă petreceți timpul în compania cailor, fiind binecunoscute beneficiile acestei interacțiuni dintre om-cal.

🦄 Aspectul extraordinar al echitației este legătura care se creează între copil, adult și cal care stimulează echilibrul, sistemul senzorial, încrederea în sine și dezvoltă o pasiune pentru aceste animale nobile. Astfel, cei mici, dar și cei mari ajung să îndrăgească echitația.

În interviul de mai jos, Oana Pop , administratorul acestui centru ne-a prezentat grajdul, caluții, iar timp de aproape o oră copiii prezenți la centru au călărit pe frumoasa și blânda Goldie și pe înțeleptul Blanco.
𝟏. 𝐃𝐞 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐧𝐞 𝐧𝐮𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐑𝐞𝐯𝐨𝐥𝐮𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐎𝐮𝐭𝐝𝐨𝐨𝐫?
Revolution Outdoors face parte dintr-un proiect mai mare, care a pornit cu Revolution Club, un concept gândit de Alexandru Barb. Așa s-a născut, în plină pandemie, Revolution Outdoors, atunci când schimbarea a devenit imperios necesară, mai exact am făcut tot posibilul să atragem clienții către activități în natură. În 1 Iunie 2020 am organizat primul eveniment pentru copii, în paralel cu ieșiri călare pentru adulți, pe trasee de la 3 la 6 ore.
𝟐. 𝐂𝐢𝐧𝐞 𝐯-𝐚 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫𝐚𝐭 𝐬𝐚𝐮 𝐝𝐞 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭ă 𝐩𝐚𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚𝐢?
Silviu Topală este cel care a aprins în noi scânteia și a fost liantul acestui proiect. Pot să spun că am avut de mică o mare pasiune pentru cai. Mereu am considerat calul ca fiind cel mai frumos animal, visul meu era, încă din fragedă pruncie, să am un cal al meu, de culoarea ciocolatei (acum mă ocup de mai mulți cai care se încadrează în această descriere:* Nazeera, rasa Pur Sânge Arab; * Capriola, metis de Lipitan cu Pur Sânge Arab, *Arabela, rasa Shagya Arab, *Goldie, palomino); și asemenea ciocolatelor care pot avea arome diferite, au și caii personalități unice.
𝟑. 𝐂𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐜𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐜𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚ț𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐭 𝐥𝐚 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢ț𝐢𝐢. 𝐏𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢ț𝐢-𝐧𝐞 𝐩𝐮ț𝐢𝐧 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧ț𝐞𝐥𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐮𝐢𝐚.
Capriola este vedeta deocamdată. A participat călărită de Silviu, la Zilele Ecvestre Clujene, unde a ieșit prima la proba de viteză pe distanța scurtă, din 10 concurenți. Îmi amintesc foarte clar și acum cum dansa printre alți cai, după ce mâncase o găleată de ovăz.
𝟒. 𝐂𝐞 𝐟𝐞𝐥 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭ăț𝐢 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐢ț𝐢 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐥𝐮𝐣𝐞𝐧𝐢, 𝐝𝐚𝐫 ș𝐢 𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫𝐥𝐚𝐥ț𝐢 𝐩𝐚𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚ț𝐢 ș𝐢 𝐢𝐮𝐛𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐭𝐚ț𝐢𝐞?
Pentru copiii clujeni (zona metropolitană) avem o ofertă variată și unică. În primul rând, instructoarea noastră, Roxana Todea, tânăr monitor și instructor echitație, acreditat național si internațional, le oferă copiilor (și adulților) șansa de a pune corect bazele acestui sport complex, ajutându-i să își consolideze încrederea în forțele proprii, lucrând individual și personalizat, atât în manej cât și în cadrul ieșirilor în natură călare. Cei care ajung să capete experiență fac ieșiri călare, pe trasee de câteva ore, la pas, trap și galop, sub atenta supraveghere și îndrumare a Roxanei.
Copiilor sub 7 ani le oferim posibilitatea de a se plimba călare, la pas, în manej. E o reală plăcere pentru noi atunci când realizăm că putem aduce multă bucurie acestor copii, atunci când vedem cu cât dor revin și își doresc să revadă caii de care s-au atașat, acele zâmbete sincere sunt o răsplată neprețuită. Copiii cu vârsta peste 7 ani pot începe lecțiile de echitație, fiind apți pentru a învăța cu ușurință atât noțiuni teoretice cât și practice.
Avem o ofertă diversă și variată și pentru adulți, care pot opta pentru ore în manej, plimbări călare în natură la pas, trap, galop, trasee de câteva ore cu pauză de masă sau chiar pe două zile, cu cazare și masă incluse.
𝟓. 𝐂â𝐭𝐞𝐯𝐚 𝐜𝐮𝐯𝐢𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐨𝐜𝐮𝐩ă 𝐝𝐞 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐭𝐚ț𝐢𝐞, 𝐜â𝐭 ș𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭ăț𝐢𝐥𝐞 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐢𝐭𝐞 𝐜ă𝐭𝐫𝐞 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜.
Am închegat o echipă pasionată și implicată,  reușim să ne completăm si să ne ajutam reciproc, ori de cate ori este nevoie, iar în spatele fiecărui eveniment este multă muncă (antrenamentul și îngrijirea cailor, imagine și promovare, etc).
𝟔. 𝐂𝐮𝐦 𝐯𝐞𝐝𝐞ț𝐢 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭ă 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐮𝐫𝐦ă𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐚𝐧𝐢?
Noi ne dorim să „creștem” și să ne „maturizăm” frumos, deja avem alături de noi clienți care ne-au fost fideli de la început, care ne oferă o părere sinceră și recomandări pentru a îmbunătăți serviciile oferite, pe care dorim să îi surpindem plăcut ori de cate ori este posibil. În ultimul an cred că am învățat cu toții că nu putem să ne facem planuri mari pe termen foarte lung; ne dorim să aducem bucurie sinceră în sufletele celor care ne-au ales, iar atunci când reușim, e și bucuria noastră.
𝟕. 𝐂𝐮𝐦 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐠 𝐩ă𝐫𝐢𝐧ț𝐢𝐢 𝐥𝐚 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 ș𝐢 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐭 𝐠ă𝐬𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚ț𝐢𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐭𝐚 𝐯𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫ă?
Cu toate că suntem foarte aproape de centrul orașului, spațiul în care ne desfășuram activitatea este destul de generos, având iesire facilă către zona de dealuri si pășunea din rezervația Valea Fânațelor.
🙏 Mulțumim pentru acest interviu Oanei Pop, adminstrator Revolution.Outdoors.

Lasă un comentariu