Ce este muzica?

Definiția muzicii diferă de la o cultură la alta. O definiție pentru muzică este „arta sau știința ordonării sunetelor în note și ritmuri, pentru a produce o structură sau un efect dorit”.

Din punct de vedere estetic, muzica este „arta combinării sunetelor produse de o voce (sau de mai multe voci), ori de un instrument (sau mai multe), în vederea atingerii unei frumuseți a formei și facilitării exprimării emoției”.

Deci, muzica este o artă și, ca orice artă, ne ajută să exprimăm emoții.

Pe lângă aceasta, muzica ne ajută să ne relaxăm, atunci când ne simțim stresați sau încordați.

Muzica ne motivează, atunci când facem mișcare.

Muzica este un mijloc de comunicare util, atunci când nu știm cum să ne exprimăm verbal.

 

Știați că…

 

  • muzica a fost, de-a lungul timpului, utilizată în relație cu munca? Există un program BBC, Music while you work, care include o muzică ritmată, pentru a-i motiva pe muncitorii din liniile de producție să-și păstreze nivelul de productivitate

 

Recomandări audiții muzicale:

Pentru copii:

Mozart – Aria lui Papageno din opera Flautul Fermecat

https://www.youtube.com/watch?v=K7x7S1AEOM4 (muzică de joacă)

Pentru părinți:

Chopin – Nocturna op. 9, nr. 2

https://www.youtube.com/watch?v=9E6b3swbnWg (muzică de relaxare/somn)

 

Împreună cu Andreea Șilochi aka Andreea Șilochi – Music Haven am dezvoltat un proiect educativ numit 𝑴𝒖𝒛𝒊𝒄𝒂 𝒅𝒆 10 . Informațiile relatate în acest proiect sunt de fapt rezultatele obținute în urma unor studii observaționale, experimentale, dar și clinice. Completăm aceste informații cu recomandări de audiții muzicale alături de linkurile unde puteți asculta muzica cu cei mici.

Lasă un comentariu